top of page
Ordf Johan Olson

Möt ordf Johan Olson

Företagaren som vill stödja andra företagare

Johan Olson startade sin företagarkarriär redan på 80-talet och har sedan dess startat, drivit och lett bolag i alla storlekar från ensam till noterade bolag på Nasdaq i Sverige.

Företagarerfarenhet från många olika branscher och med en utbildning i Business Administration som fokuserat på företagens behov.

Hjälp mängder av företag att skaffa kapital, lösa finansiering och strukturera om.

Drivs av att hjälpa svenska företag till framgång i kombination med innovativa och starka lösningar som med rätt stöd och inriktning kan vara med och stödja det svenska samhället och bidra till ökat välstånd och tillväxt i Sverige.

Johan Olson har varit aktiv i Eu frågor sedan 00-talet och har en djup förankring i strukturen kring stödsystem och annat i Sverige som vilar på EU men som vi alla vet inte fungerar.

Han har hjälpt Tillväxtverket att föra in nya kapitalidéer från EU och EIF. Han har hjälp Eu kommissionen som expert inom olika program som COSME, Horizon och olika ramprogram.

Han har och är mentor till entreprenörsstudenter på Masterprogrammet vid Lunds Universitet, Han har varit rådgivare inom NyföetagarCentrum. Han är aktiv som ombud inom Småföretagarnas A-kassa och han har sedan nästa 30 år drivit sin egen verksamhet med fokus på att hjälpa och stödja företag i Sverige med ansökningar, anbud och politisk påverkan i syfte att få till regler och direktiv så att nya och viktiga idéer och uppfinningar når ut.

Nu vill han ta det ett steg längre och ta plats i EU parlamentet och skapa en organisation som aktivt kan hjälpa svenska småföretag på plats och i Sverige!

Anmäl dig här

Tack för din anmälan/ditt meddelande

bottom of page